Metković pobjednik turnira u Ljubuškom

Metković pobjednik turnira u Ljubuškom

Finalnom utakmicom između Izviđača i Metkovića jučer je završen 14. međunarodni rukometni turnir „Ljubuški 2014“.

Rukometašima Metkovića pripao je pobjednički pehar nakon što su u finalnoj utakmici slavili rezultatom 30:28.

Izviđač je cijelim tokom meča imao rezultatsku prednost, a najveća je iznosila četiri pogotka (24:20) sredinom drugog poluvremena. Gosti se predvođeni iskusnim Andreasom Dominikovićem nisu predavali već su strpljivom igrom, u završnici, preokrenuli rezultat u svoju korist.

Pehar za treće mjesto pripao je ekipi Zrinjskog koja je u utakmici za treće mjesto, neočekivano, pobijedila rukometaše Bosne iz Visokog rezultatom 30:27. Pehar za drugo mjesto pripao je rukometašima Izviđača, a pobjednički pehar primio je Jure Zovko, kapiten Metkovića.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Za najboljeg golmana turnira proglašen je Ivan Karabatić iz Metkovića, najbolji strijelac turnira sa 23 pogotka je Vladan Lončar iz Bosne, dok je pehar za najboljeg igrača, jednoglasnom odlukom trenera sva četiri tima, pripao rukometašu Izviđača Josipu Erešu.

Metković je u polufinalu rezultatom 33:23 savladao ekipu Zrinjskog, dok je u drugoj utakmici ekipa Izviđača bila bolja od Bosne savladavši je rezultatom 39:30.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti