Midžić: Bihać će imati premijerligaša u ženskom rukometu

Rukometašica Bihaća

Midžić: Bihać će imati premijerligaša u ženskom rukometu

Unsko-sanski kanton, a posebno Bihać već neko vrijeme trese velika euforija, a razlog leži u odličnim rezultatima sportskih kolektiva iz grada sa Une. 

U sjeni NK Jedinstva i ŽOK Bihać-Preminger, dobre rezultate bilježe i rukometašice koje nakon 14. odigranih utakmica u Prvoj ligi FBiH drže lidersku poziciju, koja ih vodi u Premijer ligu. Sve ovo bio je povod da kontaktiramo rukometašicu Bihaća Neiru Midžić s kojom smo kratko porazgovarali o dosadašnjim rezultatima, te planovima za naredni period.

„Dosadašnji dio sezone bio je mnogo dobar i zasigurno da svi u klubu imamo mnogo razloga za zadovoljstvo. Također, željela bih spomenuti i podršku bihaćke publike koja je dosad bila izvanredna i nadam se da će to i u budućnosti biti slučaj“, počinje za SportSport.ba razgovor Neira Midžić koja igra na poziciji lijevog vanjskog.

Konačni epilog prvenstva bit će poznat u nedjelju, kada Bišćanke dočekuju rukometašice Turbine iz Jablanice, ujedno i direktnog konkurenta za ulazak u Premijer ligu.

„Smatram da posjedujemo sav potrebni kvalitet, tako da vjerujem da ćemo u nedjelju ostvariti pobjedu. Ako budemo igrali onako kako znamo i možemo, pobjeda nad gošćama iz Jablanice neće doći u pitanje. Sve je do nas. Nadam se da ćemo uspjeti ostvariti svoj cilj, jer došlo je vrijeme da Bihać konačno ima premijerligaša u rukometu“, zaključila je ova mlada Bišćanka koja je u svojoj karijeri još nastupala za ŽRK Zamet iz Rijeke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.