Mijatović: Banja Luka zaslužuje titulu

Rukometaš Borca za SportSport.ba

Mijatović: Banja Luka zaslužuje titulu

D. Vejo

Rukometaši banjalučkog Borca novi su šampioni Bosne i Hercegovine.

Tim spojen od mladosti i iskustva, a sa klupe predvođen crnogorskim stručnjakom Ratkom Đurkovićem, uspješno je odolio svim pritiscima i oscilacijama koji su ih pratili tokom cijele sezone.

Do izražaja, najviše je došao mladi igrački kadar Banjalučana. Prvenstveno se to odnosi na Srđana Mijatovića, Miloša Nježića i Vladana Đurđevića koji su sasvim sigurno svojim igrama opravdali povjerenje šefa struke.

Kada je u pitanju Mijatović, ovaj srednji bek dugo će sezonu 2016/2017 nositi u sjećanju. Članu mlade reprezentacije Srbije, utisci se još uvijek nisu slegli.

"Presrećni smo, još uvijek ne možemo vjerovati kakav smo uspjeh ostvarili. Ipak je ovo mlada ekipa, tako da nam ova titula mnogo znači, najviše na samopouzdanju, a naravno i u daljoj karijeri. Ovo je bio jedan od ciljeva na početku sezone i sigurno da nas raduje činjenica da smo ostvarili svoje želje. Titula se vraća u Banja Luku, jer ovaj grad to zaslužuje. Nadam se da će publika prepoznati naš trud i zalaganje na utakmicama, te početi dolaziti na iste", rekao je za SportSport.ba rukometaš Borca, Srđan Mijatović.

Do titule, banjalučki sastav stigao je ponajviše zbog Konjuha koji je na svom parketu savladao branioca trofeja Izviđač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti