Mijatović: Iz ovakvih utakmica učimo mnogo

Rukometaš Borca nakon poraza od Vogošće

Mijatović: Iz ovakvih utakmica učimo mnogo

D. Vejo

Rukometaši banjalučkog Borca poraženi su jučer u okviru 12. kola Premijer lige BiH na gostovanju od ekipe Vogošće rezultatom 23:22, te tako prekinuli seriju od sedam uzastopnih trijumfa.

U dosta tvrdoj i muškoj utakmici, nakon prvih 30 minuta, bolju partiju pružili su gosti iz Banja Luke. Na odmor su otišli sa prednošću od dva gola razlike (12:14), da bi nakon predaha pali u igri, što je domaćin iskoristio. Prve utiske nakom meča, kazao je jedan od aktera Velikana iz Gospodske.

"Utakmica je bila dosta čvrsta od samog početka. Veći dio igrao se gol za gol, dok mi nismo napravili razliku od pet golova prednosti. Tu je došlo do pada u našoj igri. Njihovo iskustvo je presudilo i stigli su nas, te na kraju preokrenuli rezultat i slavili. Smatram da smo odigrali jednu dosta dobru utakmicu, iz koje možemo naučitii dosta toga. Nadam se da će rezultat biti u našu korist u narednom viđenju", rekao je za SportSport.ba rukometaš Borca, Srđan Mijatović.

Ovom pobjedom, Vogošća je ovjerila jesenju titulu, a u posljednjem kolu Borac se sastaje sa trećeplasiranom ekipom Dervente.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti