Mijatović: Mnogo smo napredovali, to smo pokazali večeras

Rukometaš Borca nakon trijumfa

Mijatović: Mnogo smo napredovali, to smo pokazali večeras

D. Vejo

Rukometaši Borca pobjedom nad Zrinjskim u Banjaluci, osvjetlili su obraz nakon poraza u prošlom kolu od ekipe Maglaja.

Prvo poluvrijeme proteklo je kao iz snova za izabranike Ratka Đurkovića koji su polako ali sigurno iz minute u minut gurali protivnika u ponor.

Umor je uzeo danak, pa se tako u drugom dijelu susreta kod crveno-plavih osjetio blagi pad u igri. Međutim, oni nisu dozvolili Mostarcima da se razigraju te su tako meč mirno priveli kraju.

Jedan od onih koji se istakao u redovima Banjalučana jeste mladi Srđan Mijatović koji je postigao četiri pogotka na ovom susretu.

"Spremali smo se dobro za ovu utakmicu, što i sam rezultat pokazuje. Igrala se čvrsta odbrana ali i napad. Smatram da smo mnogo napredovali nego u prvom susretu gdje smo izgubili u Mostaru jednim golom razlike. Zadovoljan sam kako svojom tako i igrom saigača, zajedno smo stigli do pobjede. Hvala navijačima što su došli u velikom broju da nas podrže", izjavio je za SportSport.ba rukometaš Borca, Srđan Mijatović.

U narednom kolu, Borac će gostovati Čeliku u Zenici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi