Mijatović: Večeras smo pokazali koliko smo napredovali

Član RK Borac

Mijatović: Večeras smo pokazali koliko smo napredovali

D. Vejo

Jedan od onih koji važi za nadolazećeg talenta jeste rukometaš banjalučkog Borca mladi i perspektivni Srđan Mijatović.

Kod bivšeg trenera, Borisa Dvoršeka, mladi centralni bek nije imao priliku da se dokaže. Ulazio je povremeno u igru. Međutim, od kada je mjesto šefa struke preuzeo crnogorski stručnjak Ratko Đurković, ovaj 18-godišnji igrač dobija sve više priliku da se dokaže.

Tako je tokom prvog dijela Premijer lige BiH u sezoni 2016/17, praktično eksplodirao što je primjetio kako strateg tako i vjerna publika na tribinama. Odvažnost i odlučnost u pojedinim trenucima, dovela je mladog Mijatovića do toga da bude jedan od onih na koje će Đurković računati u nastavku.

Iako je postigao jedan gol u večerašnjem susretu protiv Prijedora, centralni bek dokazao je zbog čega je igrač iz sjene te jedna od većih radilica na parketu dvorane "Borik".

"Večeras smo pokazali koliko smo napredovali od utakmice sa Prijedorom prošle polusezone. Fizički smo jako spremni, što se vidi iz mnogobrojnih kontra napada. Naravno, uvijek može bolje, a to će sigurno biti tako do početka drugog dijela prvenstva. U timu, večeras nije bilo nekoliko igrača koji su povrijeđeni, tako da će sa njima to sigurno izgledati dosta bolje", kazao je za SportSport.ba rukometaš Borca, Srđan Mijatović.

Pred talentovanim centralnim bekom mnogo je izazova kako na klupskom tako na reprezentativnom nivou, s obzirom da nastupa za mladi nacionalni tim Srbije.

Naredni meč, Mijatović i društvo igraju u utorak protiv ekipe Sloge iz Doboja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi