Mijatović: Želim da se dokažem pred svojom publikom

Najmlađi član RK Borac

Mijatović: Želim da se dokažem pred svojom publikom

D. Vejo

Mladost, želja, volja, trud i rad odlike su najmlađeg igrača rukometnog kluba Borac i člana kadetske i juniorske reprezentacije Srbije, Srđana Mijatovića. Srednji bek banjalučke ekipe, uveliko se sprema za nastavak sezone, te se nada novim pobjedama i što boljem plasmanu u SEHA ligi.

„Pripreme su počele jedanaestog januara, vrijedno treniramo i radimo sa kondicionim trenerom, imamo dva treninga dnevno, prije podne radimo u teretani dok se poslije podne kondicioni trening održava u dvorani. Forma je na zavidnom nivou kao i atmosfera u ekipi, što je jedan od bitnih faktora kako bi se ostvarili pozitivni rezultati u nastavku sezone“, rekao je Mijatović za SportSport.ba.

Njegov talenat prepoznali su i brojni inostrani klubovi, koji su se i šakom i kapom otimali za osamnaestogodišnjeg rukometaša Srbije, ali, uprkos svemu, njegova odluka bila je Borac.

„Osma pozicija na kojoj smo sada obezbjeđuje ostanak u ligi, zbog velike bodovne razlike u odnosu na pratioce. Imao sam nekoliko ponuda iz inostranstva, ali mislim da je za mene još rano da odem iz Borca. Želim da se dokažem u matičnom klubu, pred svojom publikom i da danas sutra postanem nosilac igre Banjalučana“, dodaje reprezentativac.

Dotakli smo se i aktuelnog evropskog prvenstva u rukometu koje se održava u Poljskoj, kao i svi, tako i Srđan ima svoje favorite. 

„Mislim da se Francuska bez obzira od poraza od Poljske, nameće kao jedan od ozbiljnih konkurenata za zlato. Imaju jak tim, većina igrača se dobro poznaje, a još uvijek su puni želje i elana za tronom što se vidi i po njihovoj igri, iz tog razloga mislim da zaslužuju osvojiti prvenstvo“, kazao je Srđan.

Smatra da su Francuzi jedni od najboljih u Evropi, ali isto tako misli da je rukomet u Srbiji i BiH trenutno u ekspanziji i da ima nade.

„Srbija ima novu, podmlađenu ekipu, i mislim da uz rad mogu steći tu uigranost koja im nedostaje, kako bi danas sutra bili jedni od ozbiljnih rivala velikim evropskim reprezentacijama. Smatram da i BiH ima veoma kvalitetnu ekipu, borbenu i takmičarsku, te da će se dokazati u baražu za naredno Svjetsko prvenstvo“, ističe Mijatović.

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

Podrška starijih kolega ne izostaje. Srđana već u petak s Borcem očekuje kontrolna utakmica protiv Zagreba, zatim nastavak SEHA lige gdje će kao domaćini petog februara dočekati prvoplasirani Vardar, kao i evropsko prvenstvo za kadete u osmom mjesecu tekuće godine u Koprivnici, gdje će sa reprezantacijom Srbije stati licem u lice sa najvećim evpropskim ekipama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije