Mijatović: Želja mi je ostvariti što bolje rezultate

Rukometaš Borca o pozivu za reprezentaciju Srbije

Mijatović: Želja mi je ostvariti što bolje rezultate

D. Vejo

Rukometašima Borca ove sezone i ne ide baš najbolje. Kriza rezultata dovela je do toga da usljed nekoliko poraza, ekspresno dođe do smjene trenera Borisa Dvoršeka. Mladi igrači i danas-sutra nosioci igre Banjalučana bačeni su u drugi plan, iz razloga što je u tim došao neko novi sa strane za koga se misli da može više pridonijeti od uzavrele sviježe krvi.

Gdje nestaju talenti. Vrijedni pomena su tek onda kada iz sjene ostvare pojedini uspjeh. Srednji bek Velikana iz Gospodske nije dobio priliku zaigrati u ovoj sezoni, kada je u pitanju SEHA liga. Međutim, za njegove usluge zainteresovani su u kadetskoj rukometnoj reprezentaciji Srbije.

"Poziv Aleksandra Savića nisam mogao da odbijem. Osjećam je izvanredan. U ovih nekoliko dana igramo utakmice sa Rumunijom i Finskom. Ponovo ću izaći na teren i pokazati koliko mogu, što mi je veoma drago. Smatram da nema većeg uspjeha do igranja za reprezentaciju“, rekao je za SportSport.ba srednji bek, Srđan Mijatović.

Želja, trud i rad odmah su formu vratili na stare staze. 

"Osjećam se dobro. Spreman sa da odgovorim izazovima koji me čekaju. U timu ima dosta vrsnih talenata, svi se dobro slažemo što je i najbitnije. Sinoć smo pobjedili Finsku rezultatom 29:24 što dovoljno govori o tome da igramo kvalitetan rukomet“, dodaje Mijatović.

Mnogim ponudama odolio je mladi bek. Fokusiran je na dokazivanje pred svojom publikom.

"Bilo je tu ponuda ali odlučio sam da je za mene najbolje da se dokažem u Borcu i pred svojom publikom. To mi je prioritet", zaključio je rukometaš.

Tokom svog mandata, tačnije odmah na prvi ulazak u svlačionicu hrvatski strateg Dvoršek insistirao je na igri mladih igrača. Taj stav kao da je prohujao s vihorom, pa su mlade nade vraćene u juniorski tim. Na njihova mjesta stigli su „iskusniji“ igrači.

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

Pored Mijatovića, u reprezentaciju je pozvan i njegov saigrač u klubu Arsenije Bubić koji igra na poziciji lijevog beka. Nakon sinoćnje pobjede protiv Finaca, mladi rukometaši Srbije svoja koplja danas i sutra će ukrstiti protiv selekcije Rumunije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi