Mira deklasirana u Holandiji

Zaleđene na minus 27

Mira deklasirana u Holandiji

A. Beganović

Da je bosanskohercegovački ženski rukomet na samom evropskom dnu pokazauje i današnji rezultat prvog susreta 3. kola Challenge kupa između holandskog Virto Quintosa i uz Grude najbolje bh. ekipe, Mire iz Prijedora.

Naime, u prvom susretu 3. kola Challenge kupa holandska ekipa je deklasirala prijedorsku Miru (46:19). Već nakon prvog dijela bilo je jasno da će domaće slaviti ubjedljivu pobjedu pošto su na odmor otišle sa viškom od 11 golova (22:11).

U drugom dijelu ništa novo, odnosno domaće su još više stisle, te su na kraju slavile sa ubjedljivih 46:19.

Hage sa 12, te Nooitmeer sa sedam i Zwinkels sa šest pogodaka su bile najefikasnije kod domaće ekipe, dok su Bašanović sa devet i Karačić sa šest pogodaka bile najefikasnije kod Mire.

Revanš susret koji će biti samo formalnost igra se sutra takođe u Holandiji.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi