Mira u derbiju bolja od Ilidže, pobjede Gruda i Goražda

Mira u derbiju bolja od Ilidže, pobjede Gruda i Goražda

A. Beganović

U okviru 9. kola Premijer lige za rukometašice odigrano je pet susreta, a u derbiju kola Mira je bez većih problema savladala Ilidžu (28:9).

Rukometašice Goražda su na domaćem terenu bile bolje od Katarine (26:16). Arijana Pjano sa osam, te Armina Marić sa šest pogodaka bile su najefikasnije kod Goražda, dok su kod Katarine četiri rukometašice postigle po četiri gola, Marija Prskalo, Marija Vrančić, Iva Šagolj i Nikolina Jarak.

Grude su gostovale u Mostaru kod Lokomotive i upisale su pobjedu (31:29). Kornelija Klinac sa 14, te Ana Marija Šimić sa 10 pogodaka predvodile su Grude, dok su Maja Knezović sa devet, te Dženita Tanović sa osam pogodaka bile najefikasnije kod Lokomotive.

Rukometašice Izviđača su upisale domaći trijumf protiv Jedinstva (27:25), dok je Krivaja u Banjoj Luci bila bolja od Borca (28:26).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.