Miroslavu Petroviću uručena plaketa

Lijep gest OŽRK Jedinstvo

Miroslavu Petroviću uručena plaketa

Prije današnje prvenstvene utakmice sa Krajinom iz Cazina, rukovodstvo tuzlanskog OŽRK Jedinstvo uručilo je plaketu Miroslavu Petroviću, doajenu tuzlanskog novinarstva, koji je nedavno obilježio 45 godina profesionalnog rada. 

Petrović je kao srednjoškolac objavio je svoje prve tekstove u zagrebačkim Sportskim novostima sa kojim uspješno sarađuje i danas.

Dobitnik je nagrade Udruženja novinara BiH 1976. godine za seriju komentara pod naslovom “Peti stubac”. Bio je urednik brojnih sportskih i privrednih biltena i periodičnih publikacija, te pokretač nekada veoma cijenjenog “Sportskog glasnika” – glasila Sportskog saveza općine Tuzla.

Autor je dvije obimne publikacije “Naša Kreka”, jedan je od koautora monografije “120 godina Rudnika Kreka”, te monografije “70 godina RSD Sloboda”.

Urednik i koautor je monografije “90 godina SD Sloboda”, koja se ocjenjuje kao najbolje sportsko izdanje ikada objavljeno u Tuzli. Također, jedan je od četiri autora knjige “Poker asova” o slavnim tuzlanskim fudbalerima, sa storijom o životu i sportskoj karijeri legende Tušnja Dževada Šećerbegovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije