Mlada rukometna reprezentacija u aprilu protiv Španije

Pripreme za Svjetsko prvenstvo

Mlada rukometna reprezentacija u aprilu protiv Španije

A. Beganović

Od 14. juna do 1. avgusta naredne godine u Bosni i Hercegovini će se održati Svjetsko prvenstvo za rukometaše do 21 godine.

Sredinom naredne godine u našoj zemlji će biti smotra najboljih svjetskih rukometaša do 21 godine, a rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine kao domaćin je stekla pravo učešća na Svjetskom prvenstvu.

Pripreme naših mladih rukometaša za Svjetsko prvenstvo krenut će već od oktobra, a svaki mjesec do početka smotre najboljih svjetskih selekcija izabranici Zdenka Grbavca imat će bar po jedno okupljanje.

No, to nije sve. Iz Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine dsu dogovorili saradnju sa Rukometnim savezom Španije, tako da će naš mladi nacionalni tim sa aktuelnim evropskim  prvacima do početka Svjetskog prvenstva odigrati nekoliko prijateljskih susreta.

Tako će u Madridu početkom aprila gostovati naša reprezentacija, dok će Španci u Bosnu i Hercegovinu doći nešto ranije, no još uvijek se ne zna tačan datum njihovog dolaska.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.