Mlade bh. rukometašice pružile dobar otpor Crnoj Gori

Crna Gora slavila 25:20

Mlade bh. rukometašice pružile dobar otpor Crnoj Gori

O. Lekić

Ženska kadetska rukometna reprezentacija večeras je u Hadžićima odigrala prijateljski susret sa Crnom Gorom, koja je na kraju slavila 25:20.

U sklopu priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo naše mlade rukometašice odigrale su i treći prijateljski susret sa Crnom Gorom. I u trećem su Crnogorke slavile, no naše kadetkinje su pružile sasvim solidnu partiju, što je svakako ohrabrujuće.

Crnogorke su prvo poluvrijeme riješile u svoju korist rezultatom 10:7, da bi u drugom dijelu imale prednost koja nije iznosila vie od pet razlike. U posljenjih pet minuta ušlo se pri rezultatu 20:18, i tada naša reprezentacija ostaje bez dvije igračice koje su isključene, te Crnogorke prave seriju od 3:1, kojom je i odlučen pobjednik.

Kod našeg ženskog kadetskog nacionalnog tima po šest golova postigle su Josipa Braćić i Ivana Krešić, po tri pogotka upisale su Matea Nosić i Dragana Đurić, dok su se po jednom u listu strijelaca upisale Sumeja Mujkić i Ivana Sikimić. Kod Ccne Gore najefikasnije su bile Đurđina Malović sa šest, te Ivona Pavićević i Đurđina  Jauković sa po pet golova.

"U prvom dijelu smo bile malo u grču, što je i razumljivo jer djevojke po prvi put u nacionalnom dresu igraju pred domaćom publikom. U drugom dijelu je bilo i dobrih, ali i loših strana na kojima moramo raditi. Ima potecijala, ali treba nam vremena i što više okupljanja. Stalno ponavljam, pa sam pomalo dosadna i sama sebi, u ovom trenutku je najvažnije to što se sa ovim djevojkama radi, a s vremenom će doći i rezultat. Biće u našem "odrastanju" i velikih poraza, ali se nadam da će biti i pobjeda. Sutra opet igramo sa Crnom Gorom, a onda ćemo u martu pred kvalifikacije imati barem sedam dana zajedničkih priprema. Crna Gora sa ovom generacijom radi već dvije godine, a mi smo tek počeli, tako da rezultat uopšte nije loš", za naš portal je istakla trenerica naše reprezentacije Mersiha Sarajlić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.