Mlade bh. rukometašice savladale Crnu Goru

Sjajan vijest za ženski bh. rukomet

Mlade bh. rukometašice savladale Crnu Goru

O. Lekić

Ženska kadetska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u današnjem prijateljskom susretu savladala je vršnjakinje iz Crne Gore (23:22).

Nakon tri prijateljska susreta u kojem su Crnogorke bile bolje od naših mladih rukometašica, danas su izabranice Mersihe Sarajlić upisale pobjedu, čemu se svakako niko nije nadao ko prati rukometna dešvanja u regionu.

Međutim, naše mlade rukometašice u četvrtom prijateljskom susretu sa Crnom Gorom pružile su najbolju partiju, te su tako pokazale da se na njih u budućnosti ozbiljno mora računati.

Izabranice Mersihe Sarajlić, nekadašnje reprezentativke naše zemlje, sjajno su odigrale prvih 30 minuta i na odmor su otišle sa zalihom od tri gola (12:9).

U drugom dijelu prikazana je dobra igra s obje strane, a u neizvjesnoj završnici bolje su se snašle naše mlade rukometašice, te su upisale pobjedu, koja će im sasvim sigurno mnogo značiti pred nastavak priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

U redovima naše selekcije najefikasnije su bile Dragana Đurić sa osam, te Matea Nosić sa šet pogodaka, Ivana Krešić postigla je četiri, Josipa Braćić i Ivana Sikimić po dva, dok se jednom u listu strijelaca upisala Mira Jošanović.

Kod Crnogorki najefikasnije su bile Đurđina Jauković sa osam, te Anđela Okijević sa četiri gola.

Na kraju dodajmo da je mladi sudijski par Čedić - Duraković sudio oba susreta, te da su dobro odradili svoj posao.

"Četiri prijateljska susreta sa Crnom Gorom su nam mnogo toga pokazala. Nakon tri uvodna poraza danas smo upisale pobjedu, koja meni, mojim saradnicama, te mladim igračicama sasvim sigurno daje još jedan dadatni motiv za budućnost", za SportSport.ba je istakla trenerica našeg ženskok kadetskog nacionalnog tima Mersiha Sarajlić.

"S današnjom igrom sam zadovoljna, ali bilo je i nekih loših stvari koje ćemo u budućnosti pokušati ispraviti. Nije mala stvar pobijediti Crnu Goru, koja sa ovom generacijom radi već dvije godine, no ne smijemo sada poletjeti u visine. Pred nama svima je zahtjevan posao. U martu nas očekuju kvalifikacije, a nakon istih moramo nastaviti raditi. S obzirom da smo do sada imali veliku podršku od Rukometnog saveza BiH uvjerena sam da će tako biti i nakon kvalifikacija. Velika je odgovornost na nama rukometnim radnicima i samo sa zajedničkim snagama možemo napraviti pomak u ženskom rukometu u našoj zemlji", zaključila je Sarajlić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.