Mladi rukometaši Borca osvojili turnir u Hrvatskoj

U finalu savladali Čakovec

Mladi rukometaši Borca osvojili turnir u Hrvatskoj

D. Vejo

Mlađe kategorije rukometaša banjalučkog Borca osvojili su turnir u Zaprešiću pod nazivom "Ivica Baročević" nakon što su u finalu istog sa rezultatom 23:9 deklasirali ekipu Čakoveca.

Prvo su na otvaranju turnira savladali ekipi Petrinje rezultatom 16:11 čime su crveno-plavi stekli ogromno samopouzdanje.

Nakon tog susreta, uslijedio je meč protiv MRK Čakovec. Uz veliku muku, slavili su i protiv pomenutog tima te ostvarili plasman dalje (14:13).

Zatim, snage su odmjerili sa ekipom Mladost 09 koju su pobjedili rezultatom 14:9, a nakon toga u osmini finala turnira pao je i Zaprešić (19:12).

Polufinale su Banjalučani igrali protiv svojih vršnjaka iz Kozarske Dubice, te su i tu slavili konačnim ishodom 18:17 nakon čega su otvorili vrata velikog finala.

U istom, bili su uvjeriljivo bolji od ekipe Čakoveca te na kraju zasluženo stigli do trona i zlatnog odličja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi