Mladi rukometaši izgubili od Srbije

Mladi rukometaši izgubili od Srbije

E. Škorić, foto: A. Ahmeljić

Kadetska rukometna reprezentacija BiH poražena je u prijateljskom susretu od vršnjaka iz Srbije rezultatom 25:27.

Prijateljski susret je pred oko 500 gledatelja odigran u Gračanici u srijedu navečer. Srbijanska selekcija bila je uspješnija. Gosti su vodili 11:10 nakon prvih 30 minuta igre, a do kraja su sačuvali prednost i ostvarili pobjedu.

Bila je to sjajna rukometna predstava, dosta neizvjesnosti, a po nekoliko puta su se reprezentacije smjenjivale u vodstvu. U 19. minuti je bilo prvo izjednačenje (6:6), zatim 10:10, ali Srbijanci ipak odlaze na odmor sa vodstvom 11:10.

Serijom 4:0 gosti dolaze do 23:19 vodstva nakon što smo prethodno došli na gol zaostatka, a u 55. minuti ponovo se vraćamo "u život" (20:19), no nikako nismo uspjeli da napravimo potpuni preokret.

Najefikasniji kod gostiju bili su Arsenić sa sedam golova, te Banduka sa pet, dok je kod izabranika Jasmina Mrkonje najefikasniji bio Hrstić sa osam golova, dok je Ćatić imao 16 odbrana na golu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.