Mladi rukometaši večeras protiv Argentine

Posljednji meč u grupi

Mladi rukometaši večeras protiv Argentine

M. Šljivak

Juniorska muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Zetri igra posljednji susret grupne faze Svjetskog prvenstva protiv selekcije Argentine.

Iako smo već osigurali plasman u osminu finala, izabranicima Zdenka Grbavca je pobjeda protiv Argentine neophodna, jer bi u eliminacijskoj fazi dobili lakšeg rivala.

Ukoliko bi savladali Argentince, bh. rukometaši bi u osmini finala za protivnika imali Brazil ili Egipat, koji večeras u međusobnom duelu odlučuju za treće i četvrto mjesto u grupi D s kojom se križa naša grupa.

Ipak, ako kojim slučajem naša selkcija doživi poraz, u osmini finala bi imali mnogo teži zadatak, jer bi igrali protiv selekcije Švedske ili Španije, koje također danas u međusobnom susretu odlučuju o prvoj poziciji.

Susret između Bosne i Hercegovine i Argentine igra se večeras od 21 sat u sarajevskoj Zetri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti