Mogu li se dogovoriti Savez i klubovi?

Premijer liga BiH za rukometaše

Mogu li se dogovoriti Savez i klubovi?

Da je BiH zemlja apsurda, pokazuje i odnos RS BiH prema klubovima u najelitnijem takmičenju.

Naime, početak šampionata BiH bio je zakazan za 10. septembar, ali je potom RS BiH pomjerio termin za sedam dana ranije. Ipak, ni tu nije bio kraj igranci jer je Izvršni odbor ponovo vratio prvobitni termin.

To se naravno nije svidjelo klubovima, koji su se usprotivili takvom odlukom, ali i promjeni propozicija takmičenja.

"Bili smo prisutni na izvlačenju parova za narednu sezonu. Izvučeni su parovi za ženski dio takmičenja, a što se tiče muškog dijela takmičenja, imali smo zajednički stav svih klubova da se ne izvrši izvlačenja i na kraju do toga nije ni došlo. Najviše smo iznenađeni mijenjanjem propozicija, o čemu ni jedan klub nije obaviješten. Nadam se da će uskoro Izvršni odbor napraviti sastanak sa klubovima u cilju što boljeg organizovanja takmičenja i promocije rukometa BiH", rekao je, između ostalog, direktor RK Borac Vladimir Branković.

Branković se potom konkretnije osvrnuo na samo mijenjanje propozicija takmičenja.

"Bilo je predviđeno da liga broji 15 klubova, zajedno sa Izviđačem, koji je stekao pravo učestvovanja u SEHA ligi. Oni su sad slobodni, a bio je dogovor da se istovremeno igraju Premijer liga i regionalna SEHA liga. Takođe, neozbiljno je i da se u nekoliko navrata mijenja termin početka Premijer lige. Mislim da to nikome ne ide u prilog", zaključio je Branković.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi