Momir Ilić na ljeto pojačava Barcelonu?

Rukometna trasnfer bomba?

Momir Ilić na ljeto pojačava Barcelonu?

Na pomolu je jedna od najvećih transfera u svijetu rukometa. Naime, prema pisanju pojedinih katalonskih ali i srbijanskih medija, kapiten rukometne reprezentacije Srbije, Momir Ilić, mogao bi pojačati sastav Barcelone.

Sadašnji lijevi bek mađarskog Veszpréma na pragu prelaska u slavni katalonski tim, ali je za transfer potrebno i zeleno svjetlo koje treba dati mađarski rukometni velikan u čijim redovima igra i bh. reprezentativac Mirsad Terzić.

Momir Ilić koji je u akuelnoj sezoni najbolji strijelac rukometne Lige šampiona s 94 postignuta gola, a u redove mađarskog kluba stigao je 2013. godine. Prethodno je pet sezona nastupao u njemačkoj Bundesligi. Boje Gummersbacha je branio u periodu od 2004. do 2006. godine, da bi potom naredne tri proveo u redovima velikog Kiela.

Ilić i ove sezone igra odlično. S Vezspremom je u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona remizirao na gostovanju kod PSG-a, a rezultat je glasio 24:24. Priliku da izbore plasman na Final Four Ilić i saigrači imaju u subotu kada se igra revanš susret.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije