Momir Ilić vodio Veszprem do pobjede kod Kiela

Liga šampiona

Momir Ilić vodio Veszprem do pobjede kod Kiela

Rukometaši Veszprema slavili su večeras pobjedu u gostima kod Kiela rezultatom 27:25 u okviru 11. kola grupe A Lige šampiona.

Prvo poluvrijeme ove utakmice proteklo je u izjednačenom rukometu, a nakon pola sata rezultat je bio 15:15. 

Sličan rukomet viđen je i u nastavku meča pa se ušlo u veoma neizvjesnu završnicu, ali na kraju su se ipak nešto bolje snašli gosti koji su uspjeli da slave pobjedu od dva razlike. Bila je ovo peta pobjeda Vesprema ove sezone u Ligi šampiona te su sada na trećem mjestu grupe A. S druge strane, Kiel je dva mjesta ispod sa bodom manje od današnjeg rivala.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Momir Ilić koji je postigao sedam golova, dok su Laszlo Nagy i Mate Lekai dodali po šest. S druge strane, Niclas Ekberg je postigao sedam golova. Bh. internacionalac Mirsad Terzić nije bio strijelac na ovom meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi