Mostarac dobio poziv u reprezentaciju Njemačke

Rukometaš porijeklom iz BiH

Mostarac dobio poziv u reprezentaciju Njemačke

Selektor njemačke rukometne reprezentacije Christian Prokop je na posljednji spisak uvrstio i Tima Sutona, mladog rukometaša koji vuče porijeklo iz Bosne i Hercegovine.

Suton je rođen 8. maja 1996. godine u njemačkom Kirchheimu i sin je pokojnog Gorana Sutona, nekada istaknutog mostarskog rukometaša i sportskog radnika.

Ovaj 21-godišnjak nastupa za TBV Lemgo i do sada je nastupao za juniorsku selekciju Njemačke s kojom je prošle godine osvojio zlato na Svjetskom prvenstvu u Danskoj, a ovo mu je prvi poziv u A selekciju.

"Poziv u reprezentaciju mi predstavlja veliku čast i radujem se šansi da zaigram za A selekciju", poručio je Tim Suton nakon što je dobio poziv.

Inače, Njemačka se priprema za utakmicu sa Švicarskom koja se igra 18. juna, a okupljanje je zakazano tri dana ranije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi