Može li Zrinjski prekinuti dominaciju Borca?

Goraždanke znatno oslabljene u nastavku sezone

Može li Zrinjski prekinuti dominaciju Borca?

A. Beganović

Danas i sutra na rasporedu su utakmice 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometašice.

Jesenje prvakinje, rukometašice Zrinjskog u Mostaru će snage odmjeriti sa Krivajom. Izabranice Ane Papak u ovaj duel ulaze željne osvete jer upravo je mlada ekipa iz Zavidovića u prvom dijelu sezone jedina savladala Plekminje. Zrinjski je kvalitetniji i svaki rezultat osim domaćeg trijumfa bio bi ravan čudu.

Aktuelne prvakinje, rukometašice Borca iz Banja Luke proljetni dio sezone otvorit će na gostovanju u Mostaru gdje će snage odmjeriti sa Lokomotivom.

Jedno od najprijatnijih iznenađenja prvog dijela sezone, Goražde, u 12. kolu gostuje kod posljednjeplasirane Hrasnice.

Goraždanke u proljetni dio sezone ulaze znatno oslabljene. Naime, trener Junuz Vlajčić više ne može računati na usluge Mersihe Sarajlić, koja je odlučila reći zbogom igračkoj karijeri kako bi se posvetila radu s kadetskom selekcijom naše zemlje, te na iskusnu Enisu Hadžimusić, koja je također završila karijeru. Sve ovo pokušat će iskoristiti Hrasnica, no realno, Goraždanke su i oslabljene u ovom trenutku bolja ekipa.

U Brčkom će snage odmjeriti domaće Jedinstvo i Ljubuški, a Živinice dočekuju Katarinu, dok Mira u Prijedoru igra protiv Ilidže.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.