Mrkonja: Naš cilj u ovoj sezoni je plasman u sredinu tabele

Trener Krivaje

Mrkonja: Naš cilj u ovoj sezoni je plasman u sredinu tabele

D. Kurbegović

Rukometaši Krivaje povratnici su u Premijer ligu, nakon što su prošle sezone superiorno osvojili prvo mjesto u 1.ligi FBiH. Ekipa iz Zavidovića najprijatnije je iznenađenje u prvih 7.kola ove sezone jer imaju skor od pet pobjeda i dva poraza, te se nalaze na drugoj poziciji odmah iza fenomenalne ekipe Vogošće.

Sinoć su u zeničkoj Areni izabranici Jasmina Mrkonje pobijedili domaći Čelik rezultatom 28:30, te će na reprezentativnu pauzu otići u veoma dobrom raspoloženju.

"Veoma sam zadovoljan pobjedom nad Čelikom, vodili smo u prvom i drugom poluvremenu po pet razlike, ali moji igrači kao da su ranije krenuli slaviti pobjedu, pa nas je to umalo koštalo na kraju. Ipak mislim da smo zasluženo pobijedili jednu dobru ekipu kakva je Čelik.Znali smo da domaćini imaju nekoliko rovitih igrača, tako da je na kraju očito to presudilo. Da je Čelik bio kompletan i u punoj snazi s ovim igračkim kadrom kojim raspolaže bila bi to duga priča" ističe Mrkonja.

I pored odličnog starta, strateg Krivaje spušta lopticu kada je u pitanju kvalitet njegove ekipe

"Prvenstvo je dugo, kolo sreće se okreće, mi kao ekipa želimo da ove sezone budemo u sredini tabele. Ne želimo da se borimo za opstanak, ove sezone ispada pet ekipa. Nama je cilj znači opstanak i ta pozicija u sredini tabele, sve što prebacimo biće svakako fenomenalno. Pokušat ćemo da forsiramo mlade igrače, kako bi sazreli, te u narednim sezonama bili nositelji igre u našem klubu" kazao je za SportSport.ba Jasmin Mrkonja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi