Mrkonja objavio spisak, kadeti u Gradačcu protiv Srbije
foto: Avaz.ba

Mrkonja objavio spisak, kadeti u Gradačcu protiv Srbije

A. Beganović

Kadetska rukometna reprezentacija BiH učestvovat će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a kako bi što spremnije dočekali duele sa Danskom, Francuskom i Bugarskom, naši mladi rukometaši će od 13. do 16. oktobra u Gradačcu odraditi pripreme.

U sklopu ovih priprema kadetska reprezentacija BiH će odigrati prijateljski susret sa Srbijom, a selektor Jasmin Mrkonja je danas objavio spisak igrača s kojima će raditi u gradu Zmaja od Bosne.

"Nakon mini priprema u Konjicu radit ćemo u Gradačcu. Dobro je što se okupljamo jer samo tako možemo spremni dočkati kvalifikacije. Odigrat ćemo i prijateljski susret sa Srbijom u kojem ćemo isprobati nekoliko varijanti naše igre", za SportSport.ba je istakao Mrkonja.

Na spisku se nalaze: Matej Tomić (Izviđač), Jasmin Čatić (Maglaj), Haris Pleh (Goražde), Matej Hrstić (Izviđač), Vladan Lončar (Bosna Visoko), Mateo Drinovac (Zrinjski), Mario Pavlak (Izviđač), Luka Pandža (Medveščak), Dean Šečić (Borac BL), Ajdin Smailbegović (Krivaja), Eldar Bećak (Bosna Visoko), Radovan Uljarević (Leotar), Dušan Đurić (Borac BL), Kristijan Jarak (Izviđač), Miloš Nježić (Borac), Eldin Travančić (Bosna Visoko), Davor Živanić (Derventa), dok su rezerve:  Eldar Mehić (Krivaja), Ensad Pušilo (Radnički Goražde), Vladan Đurđević (Sloga Doboj), Antonio Magerl (Vitez), Mevludin Čehajić (Kakanj) i Berin Hrnjić (Bosna Visoko).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.