Muzurović prihvatio posao na nagovor Šumana

Predstavljen novi direktor rukometne reprezentacije BiH

Muzurović prihvatio posao na nagovor Šumana

Direktor rukometne reprezentacije Gordan Muzurović danas je zvanično predstavljen javnosti.

U posljednje vrijeme mnogo se prašine diglo oko njegovog izbora, jer je prvo pristao pa odustao od ove funkcije. Ipak na nagovor selektora Bilala Šumana prihvatio se ove nimalo zahvalne funkcije.

"Zašto sam prihvatio poziv pa odustao. Reprezentacija je bila na 13. mjestu od 14 tačaka na tadašnjem Izvršnom odboru u junu, nisam to želio prihvatiti. U međuvremenu selektor je dobio zadatak da me pokuša privoliti jer su u Savezu shvatili da bi mogao biti od pomoći. 

Ludo hrabar čovjek samo može se uhvatiti u koštac sa problemima koji trenutno vladaju. Ipak odabrao sam tu opciju umjesto opcije da kritikujem iz stana ili restorana. Umrijet ću ali neću dozvoliti da nenormalno postaje normalno, kazao je Muzurović i dodao:

"Ozbiljan sam čovjek, to svjedoče godine iza mene i želim da zajednički detektujemo probleme. RSBiH nikad nije bio u goroj situaciji. Račun je blokiran i operativni rad je nemoguć. Postoje ljudi koji pokušavaju da promijene stvari i rade ono što je jedino moguće, a to je stvaranje administrativnih pretpostavki za rad Saveza. Nažalost, danas prisustvujemo priči ko će biti delegat kolike su kotizacije...a faktura se kasnije ispostavlja reprezentaciji. Želim da stvari postavim na pravo mjesto. Reprezentacija treba biti priorotet jer je jedino zdravo tkivo u bh. rukometu".

Najveći problem predstavlja blokada računa RSBiH. Dug iznosi tri milona KM pa je glavni cilj Muzuroviću iščupati jedinu svijetlu tačku iz blata Rukometnog saveza.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi