Na Vlašiću igrali Mikulić, Kaleb, Maglajlija, Galić...

Turnira veterana i veteranki na Babanovcu

Na Vlašiću igrali Mikulić, Kaleb, Maglajlija, Galić...

S. Mlaćo

U organizaciji muškog rukometnog kluba veterana ''Borac'' Travnik završen je treći međunarodni rukometni turnir veteranki i veterana ''Srce Bosne'', koji se održao od 20. do 23. aprila 2017. godine na Vlašiću, Babanovac.

Učešće je uzela 41 ekipa sa područja bivše Jugoslavije, od kojeg broja je 20 ženskih veteranskih ekipa i 21 muška veteranska ekipa. 

Imamo 8 prijavljenih ekipa iz Slovenije, 20 ekipa iz Hrvatske, 4 ekipe iz Crne Gore, 1 ekipu iz Srbije te 8 ekipa iz Bosne i Hercegovine. 

Radi se o jednom od najvećih veteranskih turnira koji se organizuje na Balkanu.

Na ovom turniru gostovale su legende rukometnog sporta sa ovih prostora - Tanja Polajner, Zoran Mikulić, Nikša Kaleb, Senjanin Maglajlija, Sergej Sokolov, Darko Galić, Božidar Jović i mnogi drugi.

Učesnici, kojih je bilo oko 450, su se takmičili tokom tri dana u sportskoj dvorani Hotela "Sunce" na Vlašiću, dok su u večernjim satima imali priliku družiti se uz živu muziku, sklapati nove kontakte i prijateljstva i zajedno raditi na promociji rukometnog sporta.

U konkurenciji veterana prvo mjesto osvojila je ekipa Nova Gradiška, drugo mjesto ekipa ''Otpisani'' Metković i treće mjesto ekipa Veteranskog rukometnog kluba Zadar. Za najboljeg golmana proglašen je Željko Mrkoci iz Nove Gradiške, za najboljeg strijelca proglašen je Andrej Sekulić iz veteranskog rukometnog kluba Zadar a za najboljeg igrača turnira proglašen je Nikica Lovrić iz ekipe ''Otpisani'' Metković.

Kod veteranki prvo mjesto osvojila je ekipa Ženski veteranski rukometni klub Sinj, drugo mjesto ekipa ''Akcija'' Sevnica, te treće mjesto ekipa ''Dalmatinka'' Ploče. Za najbolju golmanicu proglašena je Nikolina Tolić iz ekipe ''Dalmatinka'' Ploče, za najbolju strijelkinju proglašena je Olga Čečkova iz ekipe ''Akcija'' Sevnica, te za najbolju igračicu turnira proglašena je Marija Tomić-Hrgović iz ekipe Ženski veteranski rukometni klub Sinj.

Unatoč tome što su snježne padavine prouzrokovale brojne probleme učesnicima turnira koji su dolazili iz udaljenih krajeva, organizator je uspio da obezbjedi prohodnost puteva do Vlašića tako da niti jedna ekipa nije otkazala svoj dolazak.

Organizator želi da se zahvali sponzorima turnira Hotel Nature Fojnica, kladionici Bet Live, Hotel Sunce Vlašić, FIS Vitez, općini Travnik, Borac Trgovina Travnik, Nobil, Vlašić Gradnja, Oaza Tešanj, Croatia Osiguranje, Metaling Jajce, Mesna industrija Stanić, Tapas d.o.o. Zenica, Thermoflux Jajce, Best Travnik, Mlinpek Žitar d.d. Jajce, Elka d.o.o. Travnik, Turistička zajednica Srednjobosanskog kantona, Violeta, BH Telecom,  Sportski rekreacioni centar Vlašić, Paleta plus d.o.o. Busovača kao i svima drugima koji su turnir na bilo koji način podržali.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi