Na Vlašiću međunarodni rukometni turnir veterana i veteranki

Turnir "Srce Bosne 2017"

Na Vlašiću međunarodni rukometni turnir veterana i veteranki

S. Mlaćo

Međunarodni rukometni turnir veteranki i veterana „Srce Bosne 2017“ u organizaciji Muškog rukometnog kluba veterana "Borac" Travnik, održati će se po treći put i to od 20. do 23. aprila 2017. godine na Vlašiću.

Prijavljeno je učešće 41 ekipe sa područja bivše Jugoslavije, od toga 20 ženskih veteranskih ekipa i 21 muška veteranska ekipa. 8 prijavljenih ekipa je iz Slovenije, 20 ekipa iz Hrvatske, 4 ekipe iz Crne Gore, 1 ekipa iz Srbije, te 8 ekipa iz Bosne i Hercegovine, piše hronika.ba

Radi se o jednom od najvećih veteranskih turnira koji se organizuju na Balkanu.

Da je to zaista tako svjedoči i činjenica da će na ovom turniru gostovati legende rukometnog sporta sa ovih prostora - Tanja Polajner, Zoran Mikulić, Nikša Kaleb, Senjanin Maglajlija, Sergej Sokolov, Damir Radončić, Darko Galić, Božidar Jović i mnogi drugi.

Učesnici, njih između 400 i 500, će se takmičiti tokom tri dana u sportskoj dvorani Hotela "Sunce" na Vlašiću, dok će u večernjim satima imati priliku družiti se, sklapati nove kontakte i prijateljstva i zajedno raditi na promociji rukometnog sporta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi