Najbolji igrač Njemačke igra na SP uprkos očevoj smrti

Veliko srce Gensheimera

Najbolji igrač Njemačke igra na SP uprkos očevoj smrti

Najbolji njemački rukometaš Uwe Gensheimer zadivio je naciju odlukom da nastupi za svoju reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu uprkos tome što je prije samo nekoliko dana izgubio oca.

Dok se sa svojom reprezentacijom pripremao za put u Francusku, Gensheimer je saznao da mu je preminuo otac.

Zbog ove vijesti sjajni rukometaš nije otputovao sa ekipom na Svjetsko prvenstvo, a cijela reprezentacija mu je dala pravo da sam odluči hoće li igrati na ovom šampionatu.

S obzirom da je najbolji igrač svoje selekcije, Gensheimer je odlučio pridružiti se ekipi i već danas će imati prvi izazov u duelu sa Mađarskom.

"Igrat ću za Njemačku. Znam da bi to želio i moj otac", rekao je Gensheimer u izjavi za njemačke medije.

Njemačka se na Svjetskom prvenstvu nalazi u grupi C sa Hrvatskom, Mađarskom, Bjelorusijom, Čileom i Saudijskom Arabijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi