Nakon Hrvatske, i Srbija se oprostila od prvenstva

EP u rukometu za žene

Nakon Hrvatske, i Srbija se oprostila od prvenstva

Rukometašice Srbije su se trećim porazom iz tri utakmice oprostile od učešća na Evropskom rukometnom prvenstvu za žene.

U meču koji je odlučivao o plasmanu u naredni krug, Srbijanke su poražene od Slovakinja rezultatom 23:21 iako su u prvom poluvremenu svojim protivnicama dopustile samo šest pogodaka.

U nastavku susreta razigrale su se igračice iz Slovačke koje je predvodila Jakubisova sa osam pogodaka. Kod Srbije je najefikasnija bila Dragana Cvijić sa šest golova.

U okviru druge utakmice grupe D, Crna Gora je sa 24:20 savladala Francusku i tako grupnu fazu završila na drugom mjestu.

Takmičenje je okončano i u grupi C, gdje je sve već bilo poznato i ranije. Švedska je u ljepotici prvog kruga savladala Njemačku sa 39:32, dok je Hrvatska došla do prve pobjede na turniru protiv Holandije.

Andrea Penezić je sa jedanaest pogodaka ponovo bila najbolja igračica domaće reprezentacije koja je u Varaždinu slavila protiv Holandije rezultatom 31:27. Ta pobjeda ipak nije bila dovoljna za drugi krug, pa iz grupe C dalje idu Švedska, Holandija i Njemačka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.