Nakon što su osvojile Premier ligu, Plemkinje žele i Kup BiH

Nakon što su osvojile Premier ligu, Plemkinje žele i Kup BiH

Mnogo uzbuđenja donosi vikend ispred nas, a jedan od najzanimljivijih događaja upriličen će biti u dvorani u Zavidovićima gdje će se odigrati završnica Kupa BiH za rukometašice na kojoj će nastupiti banjalučki Borac, mostarski Zrinjski, Mira iz Prijedora te domaća Krivaja. 

U prvom polufinalnom susretu od 16 sati igrat će Zrinjski i Borac, a trenerica Mostarki, Ana Papak mišljenja je da je ovaj meč „finale prije finala“, odnosno da će pobjednik iz ovog meča gotovo sigurno doći do naslova u najmasovnijem takmičenju.

„Borac je najteži protivnik i trenutno razmišljamo samo o toj utakmici. U slučaju da se plasiramo u finale mislim da bismo bile nadomak duploj kruni. Bit će teško, u dva dana igrat ćemo dva zahtijevna meča, ali vjerujem da će djevojke na pravi način odgovoriti zadatku,“ kaže Papak, te dodaje:

„Kup je pomalo nezgodan jer mala sitnica može odlučiti utakmicu i konačnog pobjednika. Zrinjski se nikada nije okitio naslovom u ovom takmičenju pa će i taj podatak za nas predstavljati dodatnu motivaciju. Ujediniti titule uz odličan nastup u Evropi uz uslove ili bolje rečeno neuslove u kojima radimo značio bi pravi sportski podvig.“

Zdravstveni bilten Zrinjskog je povoljan, a Papak na raspolaganju neće imati tek Mirjanu Mišetić koja je već duže odsutna zbog povrede ramena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.