Napustio Chambery: Bašiću priredili nezaboravan oproštaj

Nakon osam sezona napustio klub

Napustio Chambery: Bašiću priredili nezaboravan oproštaj

S. Mlaćo

Bh. rukometni intrenacionalac Edin Bašić sinoć je odigrao posljednju utakmicu u dresu francuskog Chamberyja, s obzirom da će od naredne sezone nastupati za drugoligaša Chartres.

Osam sezona Bašić je nastupao za Chamebry, a iako je nedavno napunio 38. godina odlučio je da se još aktivno bavi rukometom. U Chartresu već nastupa bh. golman Nebojša Grahovac, a Bašić je uvjeren je da je napravio pravi potez. Radi se o timu koji se konstantno nalazi na diobi eltinog ranga francuskog nogometa i druge lige, tako da ambicija ne nedostaje.

Bašić je karijeru počeo u zavidovićkoj Krivaji, a zatim preselio u Francusku 2009. godine. Sa Chamberyjem je tri puta bio vicešampion Francuske, a isto toliko puta proglašen je za najboljeg srednjeg beka francuskog prvenstva.

Na sinoćnoj utakmici navijači su mu posvjetili nezaboravan oproštaj. Naime, na transparentu domaćih navijača je pisalo „A Jamais notre meilleur joueur“, što u prevodu znači "Naš najbolji igrač svih vremena".

Bašić je za reprezentaciju BiH upisao 60 nastupa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi