Oglasio se trener Borca

"Ne želim biti uvučen u te priče"

Ne tako davno čalnovi Predsjedništva Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, Stanislav Mucić i Zdravko Miličević prijetili su da će klubovi sa hrvatskim i srpskim predznakom napustiti Premijer ligu, no danas su otišli i malo dalje.
Pomenute rukometne analfabete danas su sebi dale za pravo da u kafani, mimo svih procedura izaberu selektora i stručni štab našeg nacionalnog tima, a da stvar bude gora javnost su slagali da je i treći član Predsjedništva, Mirsad Sirćo, učestvovao u tom činu.

Međutim, Sirćo je sve demantovao, a kako SportSport.ba saznaje najvjerovatnije će podnijeti krivičnu prijavu zbog zloupotrebe potpisa.

U ovu priču uvučena su i neka priznata bh. rukometna imena, među kojima je i Dragan Marković, trener Borca iz Banja Luke, koji se našao u fantomskom stručnom štabu reprezentacije.

"Niste prvi koji me kontakirate. Doista nemam pojma odakle ja u toj priči. Nikakvih informacija nisam imao, a moj stav je od ranije pozant. Zna se kako se bira selektor i doista ne želim biti uvučen u te priče. Ja sam sportista i ne želim biti dio takvih priča", rekao je Marković za SportSport.ba.

"Možda bih se i prijavio na konkurs, no kada sam saznao da će se prijaviti moj prijatelj Senjanin Maglajlija, odustao sam. Prijatelji smo, a i radi se o proslavljenom rukometašu, pa ne znam zbog čega on ne bi bio selektor. Nije ovo dobro što se dešava, i nadam se da će se u interesu rukometa što prije okončati ovakva situacija", dodao je trener Borca.

Reprezentacija