Ne znamo kako ćemo s Estonijom, ali idemo u Alžir ili Japan

Aktivnosti "RSBiH"

Ne znamo kako ćemo s Estonijom, ali idemo u Alžir ili Japan

Selektor rukometne reprzentacije BiH Bilal Šuman, sa direktorm Gordanom Muzurović nastavio je da rilja, bez obzira na blokiran račun Rukometnog saveza BiH. 

Dok se iščekuje rasplet situacije i pomjeranje s mrtve tačke, dvojac se ponaša kao da je sve normalno. Kvalifikacioni ciklus za odlazak na SP počinje za tri sedmice.

"Nadam se da ćemo se okupiti. Sijaset je problema ali paralelno s njima za mjesec je urađeno jako mnogo. Gordan i ja nismo sjedili skrštenih ruku", kazao je Šuman nakon sastanka u Vijeću ministara.

"Bili smo tamo, ljudi su nam spremni pomoći, ali ne znaju način. Sve imamo, sredstva, ali kuburimo s tim famoznim računom. Preko Kantona smo uspjeli platiti dugove za hotel gdje smo mi bili smješteni i gdje su boravili Španci i Austrijanci. Sada nemamo više dugovanja iz prethodnog perioda, tako da spremni što se toga tiče čekamo okupljanje", priča Šuman.

U proteklih mjesec dogovoreno je mnoštvo okupljanja mlađih selekcija, a novost je i da će reprezentacija u aprilu 2018. sedam dana provesti ili u Alžiru, ili u Japanu.

"Budući da je Sead Hasanefendić preuzeo Alžir imamo ponudu da u aprilu 2018. gostujemo u sklopu sedmice IHF-a. S druge strane Dagur Sigurdson me zove da tu sedmicu provedemo u Japanu. Dakle, od te dvije opcije jedna je sigurna", otkriva Šuman i dalje nabraja:

"Selekcija 2000. u Žepču će boraviti od 23. do 25. oktobra, a onda idu na turnir u Austriju gdje će još igrati Švicarska i Mađarska. To je selekcija Neše Golića. Nakon toga ista će reprezentacija igrati dvije utakmice u Brčkom sa Slovenijom, a potom ćemo Slovencima biti gosti.

Od 27. do 29. u Donjem Vakufu bit će okupljeni igrači generacije 1998, a u Gornjem Vakufu u istom terminu generacija 2002. Ne želim ni da razmišljam koliko bi nas to sve koštalo da smo morali plaćati..." 

Podsjetimo A reprezentacija će od 7. do 9. januara 2018. odigrati dvije pripremne utakmice u Beohgradu protiv Saudijske Arabije, a postoji još i opcija da najbolji bh. rukometaši period između Božića i Nove godine provedu u Tunisu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi