"Neka Čelik razloge neuspjeha potraži u svojim redovima"

Saopštenje za javnost RK Bosna

"Neka Čelik razloge neuspjeha potraži u svojim redovima"

Povodom posljednjih medijskih istupa čelnika Rukometnog kluba Čelik Zenica, Upravni odbor Rukometnog kluba Bosna oglasio se saopštenjem za javnost, koje Vam prenosimo u cjelosti:

"Rukometni klub Bosna bio je i biće klub koji kroz sve svoje selekcije propagira fer i sportsko nadmetanje sa protivnikom, bez obzira na to o kome je riječ. Zahvaljujući takvom pristupu, Bosna je ostvarila najznačajnije međunarodne uspjehe jednog bosanskohercegovačkog rukometnog kluba u historiji naše države. Razloge za prošlosezonski rezultatski neuspjeh Rukometnog kluba Čelik Zenica, čelnici pomenutog kluba trebaju tražiti u svojim redovima, a ne u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Također, svjesni smo da su posljednji medijski istupi rukovodioca Rukometnog kluba Čelik nastojanja da se u našim redovima stvori pritisak i unese pometnja uoči nadolazećeg ligaškog susreta između Čelika i Bosne. Ipak, njihov željeni scenarij se neće odigrati. Igrači našeg kluba, zajedno sa stručnim štabom, ispoštovati će zacrtani plan i program uoči utakmice u zeničkoj "Areni" i doći će da odigraju utakmicu, kakva se od njih i očekuje.

Borbenu, angažovanu i kvalitetnu i bez obzira na krajnji ishod, sportski i sa poštovanjem, pružiti ćemo ruku našim protivnicima, jer mi naše pobjede i poraze ostvarujemo isključivo na našim utakmicama, a ne tamo gdje zapravo i nismo fizički prisutni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.