Nema više RK Bosna: Studenti ne putuju u Gradačac

Utakmica otkazana

Nema više RK Bosna: Studenti ne putuju u Gradačac

A. Beganović

Nova sezona Premijer lige Bosne i Hercegovine zvanično poičinje danas, ali prvi susret najvjerovatnije neće biti odigran.

Prvi susret u novoj premijerligaškoj sezoni danas su u Gradačcu trebali odigrati istoimena domaća ekipa i Bosna iz Sarajeva, ali kako sada stvari stoje, gosti iz glavnog grada naše zemlje neće doputovati u grad Zmaja od Bosne.

Podsjetimo, najtrofejniji sportski kolektiv u Bosni i Hercegovini poriključen je na aparate, odnosno preživljavanje RK Bosna je pod znakom pitanja i iako je prije nekoliko dana održana vanredna Skupština na kojoj je izabran i Odbor za hitnost, situacija se nije promijenila.

Istina, dugogodišnji igrač Studenata i trener ovog kluba, Zuhdija Korkarić, uspio je sastaviti ekipu od mladih igrača i veterana, koji su bili spremni pomoći kako bi se Bosna takmičila u Premijer ligi.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

I uspio bi Korkarić, no predsjednik kluba Ranko Čović je prema posljednjim informacijama skupštinu proglasio nevažećom, a iako je novoformirani Odbor za hitnost obezbijedio prevoz igračima, Studenti neće otputovati u Gradačac.

Ovu informaciju potvrdili su nam i iz RK Gradačac istakavši da su od strane Komesara takmičenja obavješteni da se utakmica odgađa, a na naše mnogobrojne pozive Ranko Čović nije odgovarao i u narednim danima biće poznato da li ovaj neodlazak na susret 1. kola Premijer lige znači i konačan kraj RK Bosna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.