Nezadrživi Rutenka za novi poraz rukometaša
Foto: EPA

Novi poraz

Nezadrživi Rutenka za novi poraz rukometaša

M. Šljivak

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas od selekcije Bjelorusije 37:29 u susretu razigravanja za plasman.

Nakon izjednačenog uvoda u utakmicu, naša selekcija prva stiže do značajnije razlike. Pogotkom Čelice smo imali plus dva, ali je Bjelorusija u ostatku prvog poluvremena igrala mnogo bolje.

Koristili su Bjelorusi svaku grešku u našoj igri. S druge strane naša selekcija nije imala pravi odgovor na igru protivnika, koji su maksimalno koristili prednost igrača više na terenu.

Na odmor je Bjelorusija otišla s četiri gola prednosti (20:16)...

Nastavak susreta ponovo donosi nešto bolju igru Bjelorusije. Imali su u nekoliko navrata i sedam golova prednosti. Napad naše selekcije ponovo je slabo funkcionisao, a s druge strane je seriju golova nastavio Sergej Rutenka.

Održavala je Bjelorusija bez većih problema prednost. Odlično su koristili i situacije s igračem manje, a i golman Mackević je fantastično branio. 

I drugi Rutenka, Denis, bio je nezadrživ, pa je u 46. minuti njegovim pogotkom Bjeloursija stigla po prvi put na osam golova prednosti (30:22).

Imala je Bjelorusija zatim u nekoliko navrata i devet golova prednosti. Prednost su bez većih problema čuvali, te su na kraju stigli do pobjede koja će im omogućiti borbu za plasman na 17. mjesto.

Sergej Rutenka je predvodio Bjelorusiju sa devet golova, njegov brat Denis je dodao šest, dok je u našoj selekciji Senjamin Burić postigao šest pogodaka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti