Nijemci rutinski s Egiptom, Poljska bolja od Švedske
FOTO: EPA

Plasirali se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva

Nijemci rutinski s Egiptom, Poljska bolja od Švedske

Njemački rukometaši uspjeli su u osmini finala Svjetskog prvenstva u Kataru savladati Egipat i izboriti nastup među četiri najbolje momčadi svijeta. 

Nijemci su od samog početka dominirali, a u prvih 20 minuta uspjeli su postići deset golova i bilo je teško očekivati da ostvarenu prednost ispuste do kraja utakmice. 

Na kraju rezultat je glasio 22:16, a Njemačku je do nove pobjede predvodio Uwe Gensheimer sa šest golova, dok su u selekciji Tunisa najistaknutiji bili Ahmad Elahmar i Eslam Issa sa četiri pogotka. 

Plasman u četvrtfinale finala izborila je i reprezentacija Poljske, savladavši Švedsku sa 24:20. Najefikasniji u reprezentaciji Poljske sa pet golova bili su Bartosz Jurecki i Michal Jurecki, a u timu Švedske po gol manje postigli su Jonas Kallman i Fredrik Petersen. 

Njemačka će u narednom krugu takmičenja igrati protiv domaćeg Katara, dok će Poljska odmjeriti snage s Hrvatskom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.