"Nijemci su favoriti, ali i mi imamo kvalitet"

Iz bh. tabora poručuju

"Nijemci su favoriti, ali i mi imamo kvalitet"

O. Lekić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine priprema se u Sarajevu za utakmice baraža za Svjetsko prvenstvo 2013. u Španiji protiv Njemačke, koje će biti odigrane 9. i 17. juna.

Golman selekcije BiH Enid Tahirović je istaknuo da su Nijemci favoriti koje treba respektovati ali ne previše. On smatra da će publika, a posebno navijači BiH, imati bitnu ulogu u oba meča.

''Rado ćemo im prepustiti ulogu favorita i tražiti našu šansu iz prikrajka. U Njemačkoj je najavljen veliki broj naših navijača što će nam mnogo značiti. Ako tamo ostvarimo pozitivan rezultat, u Sarajevu možemo očekivati 12 do 13 hiljada navijača, što je bitno za ishod susreta'', kazao je Tahirović.

Rukometaš mađarskog šampiona MKB Vesprema Mirsad Terzić je istaknuo da su njemački igrači nosioci igre u svojim klubovima, ali da vjerovatno neće potcijeniti reprezentaciju BiH.

''U taboru Njemačke je na snazi smjena generacija i ne vjerujem da će nas potcijeniti jer se moraju dokazati. Moramo odigrati što bolje u Stuttgartu i ostati koncentrisani u oba susreta'', naglasio je Terzić.

Lijevi bek reprezentacije Nikola Prce smatra da BiH može ostvariti pozitivan rezultat, s obzirom na sastav Nijemaca koji će igrati u baražu, ali da bi uspio bh. tim mora želju i rad s treninga prenijeti na utakmice.

Prvi susret baraža na rasporedu je 9. juna u Stuttgartu, dok će revanš biti odigran 17. juna u Sarajevu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti