Nikola Karabatić izbjegao tragediju

Igrat će na SP-u

Nikola Karabatić izbjegao tragediju

E. Škorić

Francuski rukometaš Nikola Karabatić uganuo je zglob u meču Nantesa i PSG-a i to nekoliko sedmiac pred početak Svjetskog prvenstva u Francuskoj.

Postojao je opravdani strah da će ponajbolji igrač Francuske propustiti SP zbog povrede, ali ipak stižu neke pozitivnije vijesti.

Povreda nije teže prirode i slavni rukometaš bit će spreman za Svjetsko prvenstvo u kojem njegova reprezentacija želi pred domaćim navijačima osvojiti titulu.

"Dobro se osjećam. Ipak se na kraju pokazalo da se radi o manjem uganuću koje nije toliko problem", izjavio je Nikola Karabatić.

Francuska se nalazi u grupi s Poljskom, Norveškom, Brazilom, Rusijom i Japanom, a 11. januara protiv Brazila igra prvi meč.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi