Njemačka bolja od Poljske, Egipat od Alžira
Foto: EPA

Svjetsko prvenstvo u Kataru

Njemačka bolja od Poljske, Egipat od Alžira

Reprezentacija Njemačke došla je do vrijedne pobjede nad Poljskom rezultatom 29:26, dok je Egipat slavio vrlo ubjedljivu pobjedu protiv Alžira (32:21).

Iako su Poljaci uoči početka susreta bili blagi favoriti, Njemačka je slavila i tako na najbolji mogući način započela svoj nastup na ovom prvenstvu. Njemačka je na poluvremenu imala četiri gola prednosti što je bila nedostižna razlika za Poljake koji su uspjeli samo smanjiti rezultat i na kraju utakmice ostati na -3.

Steffen Weinhold je sa osam pogodaka bio najefikasniji u redovima pobjedničkog tima, a pratili su ga Gensheimer sa sedam i Groetzki sa četiri pogotka. Sa druge strane, Krzystof Lijewski je predvodio Poljake sa sedam pogodaka, dok je Michal Jurecki ubacio dva manje.

Egipat je protiv Alžira opravdao ulogu favorita i došao do pobjede rezultatom 33:21. Islam Hassan je bio najefikasniji igrač u redovima Egipta sa pet postignutih pogodaka, dok je skoro polovinu pogodaka Alžira postigao Layadi Messaoud (10).

SP u Kataru:

Njemačka - Poljska 29:26

Egipat - Alžir 33:21

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.