Njemačka preko Poljske do bronze
Foto: EPA

Medalja za Njemačku

Njemačka preko Poljske do bronze

M. Šljivak

Rukometna reprezentacija Njemačke osvojila je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Riju. Nijemci su u borbi za treće mjesto pobijedili selekciju Poljske rezultatom 31:25.

Poljaci su bolje ušli u meč. Poveli su 8:5, ali su zatim izabranici Talanta Dujšebajeva stali. Njemačka pravi seriju od 5:0, dominira u ostalom dijelu prvog poluvremena, te su na odmor otišli sa četiri gola prednosti, 17:13.

Održavala je Njemačka prednost u nastavku meča. Nisu dopustili Poljacima da se vrate u meč, te su na kraju stigli do trijumfa i bronzane medalje.

Njemačku je u ovom meču predvodio Tobias Reichmann sa sedam i Uwe Gensherimer sa šest golova, dok su kod Poljske Lijewski i Krajewski postigli po pet.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi