Njemačka u dramatičnoj utakmici izborila plasman u finale!

Evropsko prvenstvo u rukometu

Njemačka u dramatičnoj utakmici izborila plasman u finale!

Prvi finalista Evropskog prvenstva u rukometu je reprezentacija Njemačke, koja je u izuzetno dramatičnoj utakmici nakon produžetka savladala Norvešku rezultatom 34:33.

Prvih deset minuta utakmice proteklo je u potpunom egalu, nakon čega su Nijemci serijom od 4:0 stigli do vodstva od 9:5. Norveška se probudila i pred kraj prvog dijela stigla do prednosti od 13:12, ali su rukometaši Njemačke postigli dva pogotka i na pauzu otišli sa vodstvom 14:13.

Drugo poluvrijeme donosi izjednačenu utakmicu, a češće su u vodstvu bili rukometaši Norveške, koji su bili za nijansu bolji tim na terenu. Tonnesen je pet minuta prije kraja utakmice donio svojoj reprezentaciji vodstvo od 27:26, a taj rezultat je bio na snazi sve do samog kraja. Dvadesetak sekundi prije isteka regularnih 60 minuta, Dahmke je pogodio za poravnanje rezultata i postalo je jasno da će prvi finalista biti poznat nakon produžetka.

Dodatnih deset minuta ponudilo je nastavak drame, a na kraju su se radovali njemački rukometaši, koji su slavili sa 34:33. Gol vrijedan plasmana u finale postigao je Kai Hafner pet sekundi prije kraja.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Tobias Reichmann, koji je sa deset pogodaka iz isto toliko pokušaja vodio Njemačku do ove velike pobjede. Na drugoj strani se najviše istakao Kristian Bjornsen sa osam pogodaka iz devet pokušaja.

Njemačka će se u finalu Evropskog prvenstva sastati sa boljim iz duela Hrvatske i Španije, koji je na rasporedu večeras.

Evropsko prvenstvo, polufinale:

Njemačka - Norveška 34:33 (27:27)

Njemačka: Lichtlein, Wolff, Sellin, Lemke, Reichmann 10, Wiede 2, Pekeler 3, Strobel 1, Schmidt 1, Fath 4, Hafner 5, Dahmke 3, Kuhn 5, Ernst, Pieczkowski, Kolbacher.

Norveška: Erevik, Christensen, Sagosen 4, Kristensen, Hykkerud, Myrhol 5, Overby, Mamelund, Tonnesen 3, Jondal 5, Bjornsen 8, Lindboe, Gullerud, O'Sullivan 3, Reinkind 2, Hansen 3.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi