Nježić: Protiv Prijedora nastaviti niz

Rukometaš Borca za SportSport.ba

Nježić: Protiv Prijedora nastaviti niz

D. Vejo

Rukometaši banjalučkog Borca vezali su šest pobjeda u proljećnom dijelu Premijer lige BiH, te tako svim konkurentima dali do znanja da se nimalo ne šale ove sezone.

Pored dobrih rezultata, crnogorskog stručnjaka Ratka Đurkovića može radovati i činjenica da Borčeva mladost iz meča u meč pokazuje da je dorasla izazovima koje nosi najelitnije takmičenje u državi.

Jedan od onih koji briljira ove sezone jeste mladi Miloš Nježić, rukometaš koji igra na poziciji desnog krila. Ima 19 godina te se ozbiljno nameće šefu struke crveno-plavih.

U prosjeku, po utakmici postigne pet golova. Pred njim i njegovim saigračima, stoji naporan takmičarski ritam. Prvi izazov, jeste onaj u prvenstvu gdje će Velikan iz Gospodske u okviru 21. kola dočekati fenjeraša Prijedor u Boriku.

"Favoriti smo u ovom duelu. Smatram da ne bi trebali imati većih problema. Oni su u rezultatskoj krizi, a mi u pobjedničkom ritmu. Vjerujem da možemo do novih bodova", kazao je za SportSport.ba rukometaš Borca, Miloš Nježić.

Nakon Prijedora, slijedi revanš meč četvrtfinala Kupa BiH protiv Vogošće, a gdje su Banjalučani u prvom susretu poraženi rezultatom 28:21.

"Na gostovanju smo odigrali slabu utakmicu. Sada igramo kod kuće. Smatram da uz pomoć naših navijača možemo napraviti iznenađenje i obezbjediti plasman u narednu fazu takmičenja jer imamo kvalitet za to", naglasio je Nježić.

Meč između Borca i Prijedora igra se u petak od 19 sati, dok se sa Vogošćom sastaju za sedam dana također u Boriku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi