Norveška bolja od Rusije
Foto: EPA

Druga pobjeda Norveške

Norveška bolja od Rusije

M. Šljivak

Rukometaši Norveške došli su do druge pobjede na Svjetskom prvenstvu. Večeras su u 2. kolu grupe A pobijedili Rusiju rezultatom 28:24.

Zasluženo je Norveška stigla do trijumfa u ovom meču. Već na poluvremenu su imali četiri gola prednosti (15:11), što su na kraju uspjeli i sačuvati.

Pokušavali su Rusi na sve načine da se vrate u meč. Međutim, u tome nisu uspjeli, pa je na kraju Norveška stigla do trijumfa u ovom meču.

Kristian Bjornesen je sa sedam golova predvodio Norvežane, dok je Igor Soroka postigao osam golova kod Rusije.

SP, grupa A:

Norveška - Rusija 28:24 (15:11)

NORVEŠKA: Erevik, Christensen, Bargerud, Sagosen 6, Hykkerud, Myrhol 4, Tonnesen 1, Jondal 2, Bjornesen 7, Lindobe, Gullerud, Rod, O'Sullivan, Tangen 4, Johannssen, Hansen 4.

RUSIJA: Bogdanov, Kireev, Kiselev, Shishkarev 2, Kovalev 2, Shukrinskiy, Chernoivanov, Atman 3, Gorbok 6, Chipurin 1, Karash, Shelmenko 1, Dibirov, Sorok 8a, Valiullin, Zhitnokov 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi