Norveška prvi polufinalista Svjetskog prvenstva

U četvrtfinalu bolji od Mađarske

Norveška prvi polufinalista Svjetskog prvenstva

Rukometaši Norveške plasirali su se u polufinale Svjetskog prvenstva u Francuskoj nakon današnje pobjede protiv Mađarske sa 31:28.

Iako su Mađari u osmini finala izbacili jednog od favorita, Dansku, danas ipak nisu imali nikakve šanse protiv Norveške. Norvežani su poveli na samom startu meča sa 6:1 i Mađari su se već tada našli u veoma teškoj situaciji. 

Prednost Norveške nastavila je rasti pa su u jedom trenutku imali i sedam golova viška (11:4). Upravo tolika razlika bila je i na poluvremenu (17:10).

Mađarska ni u nastavku meča nije imala nikakvu šansu da stigne prednost Norveške, a tek su u samom finišu susreta razliku uspjeli da smanje na minus 3 i to kada je već bilo jasno da će Norveška u polufinale.

Norvežane tamo čeka bolji iz meča Španija-Hrvatska koji je na rasporedu večeras.

Norveška: Sagosen 5, Hykkerud 1, Myrhol 4, Tonnesen 5, Jondal 3, Bjornsen 4, O'Sullivan 1, Tangen 1, Johannessen 1, Hansen 6.

Mađarska Csaszar 11, Harsanyi 3, Nagy 1, Banhidi 6, Juhasz 1, Bodo 5, Lekai 1.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi