Norveška u odličnom susretu bolja od Češke Republike

Norvežanke preokrenule u drugom poluvremenu

Norveška u odličnom susretu bolja od Češke Republike

Utakmicama između Češke i Norveške, te Danske i Francuske, okončano je i drugo kolo Evropsko prvenstva u rukometu za žene. 

Početak susreta između Češke i Norveške protekao je u igri gol za gol, a rezultat je bio 7:7. Završnicu je bolje odigrala selekcija Češke Republike i na odmor otišla sa vodstvom, 12:10.

 

Nije Norveška dozvolila Češkoj da se odlijepi, a 15 minuta prije kraja Čehinje su imale jedan gol viška. Norveška je do kraja preokrenula i došla do očekivanog trijumfa, rezultatom 21:19

 

Najefikasnija u redovima Norveške bila je Sulland sa osam golova, dok je za Češku pet postigla Poznarova. 

 

Utakmicu između Danske i Francuske bolje je otvorila reprezentacija Francuske i povela, 3:0. Vrlo brzo su se vratile u igru Dankinje i došle do izjednačenja, a do odlaska na odmor Dansks je došla i do tri gola viška, bilo je 15:12. 

 

Drugo poluvrijeme bolje otvara Francuska i dolazi do preokreta i vodstva 19:17. Danska se još jednom vratila i slavila, 28:27

 

Najefikasnija u redovima Danske bila je Norgaard sa sedam golova, dok je za Francusku pet postigla Baudoin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije