Norvežani preko Bjelorusije potvrdili plasman dalje

Evropsko rukometno prvenstvo

Norvežani preko Bjelorusije potvrdili plasman dalje

Rukometaši Norveške ovjerili su plasman u drugi krug Evropskog rukometnog prvenstva pobjedom nad Bjelorusijom rezultatom 29:27.

Norvežani, koji su bili i favoriti u večerašnjem meču, nisu najbolje ušli u susret. Bjelorusi su veoma brzo došli do četiri gola prednosti i poveli 6:2. Prednost su održavali kroz cijelo prvo poluvrijeme kojeg su završili prednošću od 13:12.

Ipak, u nastavku meča Norveška je počela da liči na tim koji je u drugom kolu pobijedio Hrvatsku. Sjajno su otvorili drugo poluvrijeme i veoma brzo okrenuli rezultat u svoju korist. 

Sredinom nastavka meča uspjeli su doći i do četiri gola prednosti i djelovali su nezaustavljivo. Rukometaši Bjelorusije nisu imali odgovor na ovu sjajnu igru pa su se morali pomiriti sa porazom.

Norvežani su ovim trijumfom grupu završili sa maksimalnim učinkom od tri pobjede i ovjerili plasman u drugi krug, dok će Bjelorusija morati čekati ishod večerašnjeg meča Islanda i Hrvatske.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Rutenka sa devet pogodaka, Pukhouski i Shylovich su dodali po šest, a Bjornsen pet golova.

Bjelorusija - Norveška 27:29 (13:12)

Bjelorusija: Pukhouski 6, Rutenka 9, Nikulenkau 1, Shylovich 6, Baranau 4, Karalek 1.

Norveška: Sagosen 2, Hykkerud 4, Tonnesen 3, Jondal 3, Bjornsen 5, Lindboe 3, Gullerud 1, O'Sullivan 5, Reinkind 1, Hansen 2.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi