Norvežani razbili Makedoniju za četvrtfinale

Svjetsko prvenstvo

Norvežani razbili Makedoniju za četvrtfinale

E. Škorić

Rukometaši Norveške razbili su Makedoniju sa 34:24 u osmini finala Svjetskog prvenstva.

Norveška je bila favorit u duelu s Makedonijom, a to je opravdala na terenu, posebno igrom u drugih pola sata, pa je prošla u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Francuskoj.

Od početka su Norvežani vodili, da bi potom u tri navrata Makedonci uspijevali izjednačiti (5:5, 8:8, 9:9). Na poluvremenu je bilo 12:10 za Norvežane.

U nastavku su norveški rukometaši ubacili u brzinu više i serijom 2:0 na početku drugog dijela dolaze do maksimalnih plus četiri, a ubrzo je bilo i osam razlike.

Kako se bližio kraj, tako je Norveška bila sve dominantnija, Makedonci su igrom bez golmana pokušavali da se vrate, ali ostali su na kraju bez plasmana u četvrtfinale.

Eivind Tangen i Magnus Jondal postigli su po šest pogodaka u pobjedi Norveške, dok je Kiril Lazarov zabio šest golova za Makedniju. 

Norveška - Makedonija 34:24

Norveška: Christensen 2 odbrane, Bergerud 10 odbrana, Sagosen 5, Hykerud, Myrhol 5, Overby, Tonnesen 1, Jondal 6, Lindboe, Gullerud 3, Rod 1, O'Sullivan, Tangen 6, Johannessen 2, Hansen.

Makedonija: Kolev 5 odbrana, Trajkovski 3 odbrane, Stoilov 5, Arnaudovski, Lazarov 6, Mitkov 2, Drogrishki 1, Taleski 1, Mirkulovski, Markoski 3, Georgievski 1, F. Lazarov 1, Ojleski 1, Neloski, Peshevski 3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi