Norvežanke pobjedom nad Poljskom prve osigurale polufinale

Prema očekivanju

Norvežanke pobjedom nad Poljskom prve osigurale polufinale

Kolo prije kraja drugog kruga takmičenja u grupi I već imamo jednog sigurnog putnika u polufinale. To je dobrim dijelom očekivano Norveška.

Norvežanke su u drugom kolu drugog kruga slavile protiv Poljakinja s 26:24 i tako osigurale prvo mjesto u grupi I koja se igra u Debrecenu. Poljakinje su odigrale dobru utakmicu, u prvom dijelu su vodile 13:8, 15:10, u 33 .minuti 17:13, ali su Norvežanke u nastavku zaigrale puno bolje. Stigla je serija 5:0, nakon čega je bilo puno lakše.

Četiri minute prije kraja Loke postiže ključan gol za vodstvo Norveške 26:22 i pobjedu njene reprezentacije. Najzaslužnija za slavlje Norveške bila je Nora Mörk s čak 11 golova, a najbolja u redovima Poljske bila je Joanna Drabik s pet.

Danska je također slavila i to protiv Mađarske, pa je trenutno druga u ovoj grupi. S obzirom da su Dankinje u pojedinim trenucima imale i pet golova prednosti, Mađarice realno nisu imale šanse.
Jorgensen je prvi strijelac Danske sa šest golova, Toft je imala 13 odbrana, sedam manje od Kiss na drugoj strani, ali ni to nije pomoglo Mađarskoj.

Rumunke su dobile Španiju 22:20, ali su više odmogle Španije u borbu za polufinale, nego što su pomogle sebi. Ipak, Španjolke još uvijek mogu u polufinale, ako u posljednjem kolu
dobiju Dansku.

Rezultati:
Španija - Rumunija 20:22
Poljska - Norveška 24:26
Mađarska - Danska 20:23

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti