Norvežanke prejake za bh. kadetkinje

Norvežanke prejake za bh. kadetkinje

O. Lekić

U 2. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo ženska kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine pretrpjela je ubjedljiv poraz od Norveške.

Mlade norveške rukometašice slavile su sa 44:20, a konačan rezultat je i pravo mjerilo odnosa snaga na terenu.

Već na samom otvaranju susreta Norvežanke su stekle ubjedljivu prednost, koja je iz minuta u minut rasla, da bi se na odmor otišlo pri rezultatu 20:9.

U drugom dijelu ništa novo. Naše mlade rukometašice imale su mnogo tehničkih pogrešaka, što su Norvežanke kažnjavale laganim golovima iz kontri i polukontri.

Podsjetimo, jučer su u 1. kolu kvalifikacija Izabranice Mersihe Sarajlić poražene od Slovačke (31:22), a sutra će u posljednjem kolu snage odmjeriti s Grčkom.

"Rezultat dovoljno govori. Norveška je druga dimenzija za nas. Kao i u prvom susretu, imale smo mnogo tehničkih pogrešaka, što su Norvežanke nemilosrdno kažnjavale. Sutra igramo s Grčkom i pokušat ćemo se pobjedom oprostiti od kvalifikacija", kaže Sarajlić nakon susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.